16 – game over

Κάποιος κάποτε αποφάσισε πως ένας άνθρωπος είναι ικανός να φέρει όπλο για να επιτελέσει την εργασία του.

Τώρα ένα παιδί είναι νεκρό.

Αύριο θα είναι τα δικά μας παιδιά.

O Μπαμπάκης ρωτάει γιατί μένουμε εδώ ακόμα. Δε θα φύγουμε εμείς από την πόλη μας. Δε θα φύγουμε εμείς από τη χώρα μας. Αυτοί θα φύγουν.

Νύχτα.

21 thoughts on “16 – game over

 1. Δυστυχώς αυτό το περιστατικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου …

  Καλτεζάς
  Τεμπονέρας ( και τα 11 άτομα που κάηκαν τοτε στο πολυκατάστημα)
  Μελπώ Κορωναίου

  μακριά και ατελείωτη η λίστα …

 2. απλά αν υπήρχε ανεξάρτητη δικαιοσύνη έπρεπε να κάτσει τον εαυτό της στο σκαμνί για όσες φορές έριξε στα μαλακά διάφορους τέτοιους.

  adamo μου άρεσε το “δεν θα φύγουμε εμείς, αυτοί θα φύγουν”. Και μακάρι να γίνει έτσι. Αλλά είμαι φύση ανυπόμονη.

 3. Το κακό είναι ότι αυτός που το αποφάσισε δεν ήταν κάποιος που μπορούμε να αναγνωρίσουμε εύκολα. Δεν ήταν π.χ. ο διοικητής στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών φρουρών, ή ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος. Ήταν το πολιτικό βύσμα που έκανε το ρουσφέτι και βόλεψε το παληκάρι στο σώμα, ως ειδικό φρουρό.

 4. Ακούστε τον ρεπόρτερ του Alpha Radio, Γιώργο Κακούση, την ώρα που δίπλα του τα ΜΑΤ, χτυπούν δυο 15χρονα και ο κόσμος τους αποδοκιμάζει. Ένα απο τα πολλά περιστατικά που απέφυγαν να αναδείξουν τα δελτία ειδήσεων των καναλιών.

  http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

 5. Όταν ο κάθε ψυχοπαθής χωρίς να περνάει σε μηνιαία (κατ’ ελάχιστον) βάση απο ψυχολιγικούς ελέγχους έχει την δυνατότητα να φέρει και να χρησιμοποιεί όπλο αυτό νομίζω οτι αυτό μας λέει πολλά.
  Το αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του κωλοσυστήματος: οι γονείς θα θάψουν το παιδί τους.
  Φίλε adamo δέν ξέρω άν θα είμαστε τυχεροί να ζήσουμε το φευγιό αυτών των ανθρώπων. Ίσως τα παιδιά μας…….

 6. Η προσέγγισή σου είναι σωστή. Απλώς ανατριχιάζω με την πλειοψηφία των “φιλήσυχων νοικοκυραιων”, που χθες το πρωί πρώτα κοιτάζαν την είδηση για τα καμμένα μαγαζιά του κέντρου και μετά την είδηση για το νεκρό παιδί…

  Είμαι πολύ απαισιόδοξος πια φίλε. Πολύ. Γιατί δεν είναι προσωπικά θέματα όλα τα σκατά που ζούμε στην Ελλάδα, αλλά συστημικά. Δεν “έτυχε” δλδ ένας τρελός ειδικός φρουρός που πάτησε την σκανδάλη, δεν ήταν μια μοιραία σύμπτωση. Είναι φαινόμενα και νοοτροπίες που έχουν ενθαρρυνθεί, έχουν αναπτυχθεί με στοργή και μέριμνα σε συστημικό επίπεδο – και γιαυτό δεν ξέρω από πού θα αρχίσουμε να ξηλώνουμε…

 7. @mpampakis:
  Η αντίδραση των νοικοκυραίων είναι αποτέλεσμα του νόμου των “αθέλητων συνεπειών”: Κάποιος γνωμοδοτεί πως κάποιος άλλος είναι ικανός να φέρει όπλο υπό συνθήκες πίεσης. Ένα παιδί πεθαίνει και ξεσπάνε ταραχές. Μαγαζιά καίγονται, περιουσίες καταστρέφονται και κάποιοι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους.

  Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, το “χάνω τη δουλειά μου” φαίνεται πως είναι για τους νοικοκυραίους πιο σημαντικό από το “χάνω το παιδί μου”. Ίσως γιατί θεωρούν πιο πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους παρά το παιδί τους υπό τέτοιες συνθήκες. Τι να πω…

 8. Συμφωνώ με την προσέγγιση. Απλά, θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν είναι μονο ελληνικό φαινόμενο, γιατί βλέπω ότι κακώς κατά την γνώμη μου η θεματολογία των σχολίων εστιάζεται μόνο στα εντός.

  Να θυμίσω τα γεγονότα στο Los Angeles με τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό, έγχρωμου και μάλιστα μέλους πρωτοκλασσάτης συμμορίας, που οδήγησε σε πρωτοφανή επεισόδια στην πόλη για σχεδόν 20 ημέρες.

  Να θυμίσω την τυφλή βία της αστυνομίας στην Γένοβα (G8).

  Ίσως θα πρέπει να φανταζόμαστε ένα μέλλον χωρίς “αστυνομία”, μια έννοια κατά την άποψή μου παρωχημένη και σίγουρα κακώς εννοούμενη από θεσμικές αρχές (όπως η δικαιοσύνη). Δε νομίζω ότι θα προκύψει ιδιαίτερο κενό ασφάλειας των πολιτών, αφού και τώρα υπάρχει.

 9. @apostolos:
  Μικρή διόρθωση: Αν θυμάμαι καλά (επειδή το Hip-Hop της περιόδου καταλαμβάνει όγκο στη δισκογραφία μου) ο Rodney King δεν πέθανε.

 10. Προς το παρόν όλα είναι υποθέσεις. Κρίμα για το παιδάκι. Κρίμα και για τις καταστροφές…

 11. Χθες ήμασταν με ένα φίλο κλεισμένοι στη Νομική μέχρι αργά. Εγώ ήθελα να φύγω και να βγω ευαγγελισμό και εκείνος μου έλεγε να μην φύγουμε γιατί ήταν έξω ασφαλίτες και μπάτσοι και μπορεί να μας μάζευαν. Και όντως πολύς κόσμος φοβόταν να βγει έξω, όχι για να μην φάει δακρυγόνα ή καμιά αδέσποτη πέτρα αλλά για να μην τους ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ!!!

  Αυτή είναι η τρομοκρατία τους! Όντως υπήρχε μεγάλη περίπτωση να μας πιάσουν χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα. Τον φίλο μου τον συνέλαβαν κοντά σε επεισόδια χωρίς να έχει ιδέα όταν ήταν 14 (!), του φέρθηκαν σαν να μην ήταν άνθρωπος και τον κατηγόρησαν για σύσταση συμμορίας και εμπρησμούς!! Έλεος!

  Αλλά σκέφτηκα αυτό! Ότι στην πόλη μου περπατάω όπου γοπυστάρω και όποτε γουστάρω, ότι δε θα κρυφτούμε εμείς σαν τα ποντίκια αλλά αυτοί.

  Αν πάει κάποιος έστω και μία φορά σε πορεία θα δει ότι τα δακρυγόνα πέφτουν στη μέση της πορείας, δίπλα σε μεγάλους ανθρώπους, χθες πέταγαν δακρυγόνα μέσα στη Νομική καθαρά για εκφοβισμό των φοιτητών, δύο ώρες μετά την πορεία και τα σπασίματα. Το κρατος χέστηκε και για το νεκρό παιδί και για τις περιουσίες και για την οργή του κόσμου που τα σπάει και για όλους μας. Μας βάζουν και χορεύουμε μας διχάζουν και παίζουν με τις ζωές μας.

  Αν δεν βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους δε θα γίνει τίποτα ποτέ. Είναι η δική μας χώρα γαμώτο.

 12. Όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές, λεηλατήθηκαν ή πυρπολήθηκαν λόγω αδράνειας της Αστυνομίας, μπορούν να αποζημιωθούν 100%, ασκώντας «Αγωγή Αστικής Ευθύνης κατά του Δημοσίου του άρθρου 105 του Εισαγωγικού νόμου του Α.Κ.» ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου, όπως ορίζεται αναλυτικά στο http://www.equal-rights-greece.com (πλήρης περιγραφή των στοιχείων της αγωγής στο αντίστοιχο κεφάλαιο «Αστική Ευθύνη του Δημοσίου»).

  [ edit by adamo: Το comment το μετέφερα εδώ μια και ο αρχικός σχολιαστής το καταχώρησε είτε λανθασμένα είτε σπαμάροντας σε τεχνικό post. ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s