Κάτσε κάτω από τη μπάρα!

Έκανα χτες ένα πρόχειρο υπολογισμό και για να διαβάσω ότι έχει μαζευτεί στο σπίτι και το γραφείο σχετικό με τη δουλειά μου (βιβλία, περιοδικά, papers και κώδικας), θα χρειαστώ 2 χρόνια καθημερινό διάβασμα0 (όχι μελέτη) just to keep up-to-date1 (χωρίς να υπολογίζω την εξέλιξη που ταυτόχρονα θα έχουν τα ίδια πεδία).

Και σα να μη φτάνουν αυτά, πρέπει να διαβάζω και την αντίστοιχη νομοθεσία. Και έχω διαβάσει τόση τα τελευταία 4 χρόνια, που θα ήταν καλύτερα να είχα γραφτεί στη Νομική (δίπλα είναι). Να έχει και ένα αντίκρυσμα το διάβασμα που κάνω. Από την άλλη ίσως είναι καλύτερα που δεν γράφτηκα.

Οποιαδήποτε ιδέα για home project είτε αναβάλλεται, είτε πρέπει να συνδιαστεί με παραίτηση.
:(


[0] – Και δεν υπολογίζω λογοτεχνία ή άλλα αναγνώσματα.
[1] – Δες και το Sage Salary Survey 2005-2006. Ο μέσος χρόνος που αφιερώνει ο System Administrator σε διάβασμα just to keep up-to-date είναι 8.7 ώρες την εβδομάδα.

4 thoughts on “Κάτσε κάτω από τη μπάρα!

 1. Ελπίζω τα αντισταθμιστικά οφέλη να εξισορροπούν/-ήσουν τον επιπλέον φόρτο…

  (δύσκολο, ε;)

 2. Δεν είναι πως δεν έχω ενδιαφέροντα προβλήματα να ασχολούμαι στη δουλειά. Είναι ακριβώς αυτό: Έχω ενδιαφέροντα προβλήματα προς επίλυση. Τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν και μια σειρά από ιδέες. Και ανάγκη για περισσότερο διάβασμα.

  Το αποτέλεσμα είναι πως δεν έχω χρόνο ούτε για ένα ουσιαστικό proof-of-concept να κάνω για μερικές από τις ιδέες μου (μία από το shortlist είναι 10 ετών ήδη).

 3. Πράγματι από κάθε απάντηση ξεπηδάνε διπλάσια ερωτήματα, όπως επαναλαμβάνω συχνά ο άθλος του Ηρακλέους για τη Λερναία Υδρα έχει αναφορά στη γνώση η οποία καταλήγει στη Σωκρατική ρήση “έν οίδα,..ουδέν..”.
  πάντως κάπου υπάρχει η “φωτιά” για να σταματά τα “κεφαλια” των πληροφοριών.

 4. Με τη συζήτηση για τα προβλήματα και τα συμπεράσματα, θυμήθηκα τον τύπο στο “Office Space” (όποιος δεν το έχει δει, να το δει οπωσδήποτε), που έλεγε πάνω-κάτω:

  «It was a “Jump to Conclusions” mat. You would put this on the floor and would have different conclusions written on it, that you could jump to.»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s