Μάθετε να ρυθμίζετε σωστά τους auto-responders

Όταν χρησιμοποιείτε έναν autoresponder, καλό είναι να μάθετε να τον ρυθμίζετε σωστά. Για παράδειγμα είναι τεράστεια αγένεια (και βλακεία) να δέχεστε email από μια mailing list και να απαντάει σε αυτή ο autoresponder. Ή ακόμα χειρότερα να δέχεστε email από τον MAILER-DAEMON@example.com και να του απαντάτε τα office hours και με ποιον αντικαταστάτη σας μπορεί να επικοινωνήσει. Γενικά δεν απαντάμε ποτέ σε ένα bounce-message και ακόμα ειδικότερα δεν απαντάμε ποτέ μέσω autoresponder. Αν οι παραπομπές δεν σας βοηθάνε να καταλάβετε το γιατί, ρωτήστε τον postmaster σας. Εν ολίγοις, είναι χαζό να απαντάτε σε ένα πρόγραμμα που σας έστειλε ένα πληροφοριακό μήνυμα.

Μάθετε να σέβεστε το χρόνο του απέναντί σας. Μπορεί ο μέσος χρόνος ανάγνωσης ενός autorespond message να είναι 3sec, αλλά τα χιλιάδες καθημερινά τέτοια, απλά καταστρέφουν το χρόνο κάποιου εργαζόμενου. Μην καταστρέφετε το robustness principle πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το Internet:

Be conservative in what you send, liberal in what you accept”

Εάν θεωρείτε σημαντικό το χρόνο σας, καλό είναι να θεωρείτε σημαντικό και τον χρόνο των άλλων.

3 thoughts on “Μάθετε να ρυθμίζετε σωστά τους auto-responders

  1. Ἀπὸ τὴν ἄλλη, κάτι ποὺ μὲ ἐκνευρίζει ἐμένα, ὡς χρήστη, εἶναι νὰ δέχομαι ἠλίθια αὐτόματα μηνύματα ἀπὸ ἄσχετους σέρβερ, οἱ ὁποῖοι βρῆκαν ἰὸ ἢ σπάμ σὲ μηνύματα ποὺ ἔλαβαν ἀπὸ ἀλλοῦ, τὰ ὁποῖα δὲν εἶχαν καμμία σχέσι μὲ ἐμένα, ἀλλὰ ἁπλῶς εἶχαν χρησιμοποιήσει τὸ ὄνομά μου (ὄχι τὸ μηχάνημά μου). Δηλαδή, νὰ δέχομαι σπὰμ MAILER-DAEMON, Norton ἢ δὲν ξέρω τί.

  2. @ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ:
    O “άσχετος” server δεν έχει την ευχέρεια να γνωρίζει αν ο αποστολέας είναι ο πραγματικός ή όχι. Δες το κατ’αναλογία με το snail-mail:

    Αν εγώ στείλω μια επιστολή και σαν αποστολέας φαίνεσαι εσύ, αν πρέπει να επιστραφεί αυτή στον αποστολέα τα ΕΛΤΑ θα την επιστρέψουν σε εσένα, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουν πως την έστειλα εγώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s