Ζώα και πάρκινγκ

Τα σουπερμάρκετ έχουν συνήθως μία ή δύο θέσεις στο πάρκινγκ με σήμανση πως πρόκειται για θέσεις που έχουν προβλεφθεί για εγκύους και ΑΜΕΑ.

Στα παπάρια σας παληκάρια, έτσι; Το θυμάστε μόνο όταν η δική σας γυναίκα είναι έγκυος και φυσικά ποτέ πριν και ποτέ μετά.

Advertisements

24 thoughts on “Ζώα και πάρκινγκ

 1. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο έχει διαβρωθεί και φθαρεί η ελληνική κοινωνία. Οι περισσότεροι (όχι όλοι, αλλά οι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ περισσότεροι πλέον) αδιαφορούν πλήρως για οτιδήποτε εκτός του εαυτού τους και του άμεσου ενδιαφεροντός τους.

  Το πρόβλημα είναι ότι συμπεριφορές σαν αυτές καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και μας επιστρέφουν σε καταστάσεις ζούγκλας (όχι του “δημοσιογράφου”, κανονικής).

  Βεβαίως, ο μάγκας που αποφάσισε να παρκάρει σε θέση αναπήρου δε θα το έκανε αν έτρωγε την καμπάνα των $1000 που είναι εδώ το πρόστιμο αν παρκάρεις σε μπλέ θέση. Αλλά για να φας πρόστιμο πρέπει να υπάρχει και στοιχειώδης αστυνόμευση. Και από ότι μαθαίνω, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα πρόστιμα κατά πολύ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ), αντέδρασε το σωματείο αστυνομικών γιατί “θα έρχονται σε σύγρκουση οι αστυνομικοί με τους πολίτες”(!!!).

  Την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό Γιώργο προτείνω να πάρεις επιτόπου τηλέφωνο την τροχαία. Θα πρότεινα και σκάσιμο λάστιχων, αλλά αυτό είναι πιθανώς επικίνδυνο.

 2. Την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό Γιώργο προτείνω να πάρεις επιτόπου τηλέφωνο την τροχαία. Θα πρότεινα και σκάσιμο λάστιχων, αλλά αυτό είναι πιθανώς επικίνδυνο.

  Αυτό που έγινε σε εμένα, έγινε σε ιδιωτικό χώρο, οπότε η μέριμνα ήταν υποχρέωση του ΑΒ. Αυτός σήμανε κατάλληλα το χώρο του (για να δείξει πως έχει κοινωνική ευθύνη), αυτός θα έπρεπε να προσέχει αν τηρούνται οι κανόνες που θέτει.

 3. Χμ..αυτό γίνεται συστηματικά στον ΑΒ στο Κ. Χαλάνδρι (δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε αυτόν) γιατί οι θέσεις στάθμευσης είνια λίγες. Αστυνομία φυσικά και δεν μπορεί να έρθει (είναι ιδιωτικός χώρος). Θα μπορούσε το ΑΒ να έχει έναν υπάλληλο να σε παρακαλάει ευγενικά να μην παρκάρεις ή να σε φωνάζουν από τα μεγάφωνα να το πάρεις αλλά το θέμα είναι η έλλειψη φιλότιμου.
  Τα πρόστιμα είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία και ένας που ζει στο εξωτερικό ορθώς έχει αυτή την άποψη. Άμα οδηγήσεις όμως λίγο στην Ελλάδα και συνειδητοποιήσεις τι μαλακία που δέρνει το κεφάλι κάθε δημοτικού άρχοντα, συν το ότι τα πρόστιμα μπαίνουν απλά και μόνο για εισπρακτικούς και όχι σωφρωνιστικούς λόγους, μάλλον θα αλλάξεις γνώμη. Προσωπικά γυρνώντας το βράδυ (1+ π.μ.) από Μαρούσι μέχρι το σπίτι μου (Μελίσσια ~4km) παραβιάζω 4 φανάρια, μία απαγόρευση αριστερής στροφής και μπαίνω ανάποδα σε ένα δρόμο (το δρόμο του σπιτιού μου) για 800 μέτρα. Για κάνε τη σούμα πόσα βγαίνουν; Και μπορώ με κάθε υπευθυνότητα να σου δηλώσω ότι τα 2 φανάρια από αυτά είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστα (μα ΠΑΝΤΕΛΩΣ) και μάλιστα δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή, ενώ το τρίτο αν και σε πολυσύχναστο δρόμο εκτός του ότι είναι κάκιστα ρυθμισμένο δεν κλείνει το βράδυ (κ’ ας μην περνάει κανείς) με αποτέλεσμα να περιμένεις για 7′ (με το ρολόι) αν το “χάσεις” χωρίς να έχει περάσει αμάξι. Πήγαινε και μια φορά μέχρι το Σχοινιά για μπάνιο από τη Μαραθώνος και θα με θυμηθείς…για τους νόμους, τον ΚΟΚ, την τροχαία, τα πρόστιμα και κυρίως τους τοπικούς άρχοντες…

 4. Sorry for the English, but my keyboard stuck on English only and have to reboot (again):-)

  I like the way you do your statements and that you always find things that are really annoying, but never have time to mention.
  I didn’t know that the AMEA parking places where for pregnant women as well, so thank you for bringing it to my attention.

  Apart from that, just remember you are living at Greece the country of “Me Myself and I”! :-)

 5. Αστυνομία δεν μπορεί να έρθει, επειδή είναι ιδιωτικός χώρος, είπε ο Kostas P. Ισχύει αυτό; Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε με παραβίαση της ιδιωτικότητας από την Αστυνομία. Είναι ο ιδιώτης, που την καλεί.
  Μια εναλλακτική θα ήταν να μην υπάρχουν μόνο επίκληση στην ευγένεια και συστάσεις αλλά και προειδοποίηση (με πραγματικά αποτελέσματα όχι “κούφια” τέτοια) ότι οχήματα που καταλαμβάνουν θέσεις ΑΜΕΑ θα απομακρύνονται και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να καταβάλουν το κόστος της απομάκρυνσής τους και αυτό των ενδεχόμενων φυλάκτρων.
  Το θέμα είναι, από την άλλη, πώς ξεχωρίζεις το όχημα που καταχρηστικά βρίσκεται σε θέση ΑΜΕΑ, εγγύων κλπ;

 6. Σ’ ένα παλιό σχετικό μου ποστ (γενικώς για το πάρκινγκ), κάποιος άφησε ένα φανταστικό σχόλιο. Δεν ξέρω όντως κάνει αυτό που λέει.

 7. @Ντροπαλός: ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ γίνεται στην Αμερική. Αυτό το χιλιοειπωμένο επιχείρημα “δε μπορεί να έρθει η αστυνομία γιατί είναι ιδιωτικός χώρος” δεν ισχύει και χρησιμέυει μόνο ώστε κάποιοι να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

  Δεν είναι ΕΜΠ ο βασιλόπουλος για να έχει άσυλο.

 8. Ναι αλλά ο ΚΟΚ ισχύει σε δημόσιους δρόμους που έχουν σηματοδοτηθεί από δημόσιες αρχές (ΥΜΕ, νομαρχίες, δήμους). Δεν μπορώ να ανοίξω εγώ έναν ιδιωτικό δρόμο, να βάλω ότι σήμα γουστάρω και να καλώ την αστυνομία να γράφει τους πάντες γιατί έτσι μου ήρθε εμένα. Μάλιστα ούτε για το πάρκινγκ μου μπορώ να καλέσω την αστυνομία αν με κλείσει κάποιος (για την ακρίβεια μπορώ αλλά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις).
  Προφανώς δεν είναι θέμα αποποίησης ευθυνών, είναι θέμα κατάχρησης εξουσίας και περιορισμού της αυθαιρεσίας.

 9. Υποθέτω ότι εάν ανοίξω έναν ιδιωτικό δρόμο θα μπορώ να ορίσω και τους τρόπους χρήσης του, δικαιώματα πρόσβασης κλπ.
  Στον προηγούμενο σχολιασμό μου, όταν έγραψα για δυνατότητα μετακίνησης και φύλαξης του αυτοκινήτου με το κόστος να επιβαρύνει αυτόν που παραβίασε τους κανόνες, δεν αναφερόμουν απαραίτητα ότι η απομάκρυνση θα γινόταν από την αστυνομία.

 10. @Ντροπαλός:
  Αυτό το προσπάθησε το ΕΜΠ κάποια περίοδο για να σταματήσει διάφορα καραγκιόζικα παρκαρίσματα. Κόλλαγαν οι φύλακες λοιπόν ένα μεγάλο αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ ώστε να καταβάλλεις πραγματικό κόπο για να το βγάλεις και να αναλογιστείς τη βλακεία σου.

  Μέχρι που κάποιος κατάφερε να αποδείξει πως έτσι φθείρεται η περιουσία του και το μέτρο σταμάτησε.

 11. Ακόμα και αν είναι ιδιωτικός ο δρόμος νομίζω δε μπορείς να απαγορεύσεις τη διέλευση (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη γενική περίπτωση). Επίσης αν σου πάρει κάποιος άλλος το αμάξι εκτός από την αστυνομία, αυτό μάλλον θεωρείται κλοπή.

 12. Νομίζω ότι αυτό λέγεται “δουλεία” και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για αυτήν (πχ ο ιδιωτικός δρόμος συνδέει δύο δημόσιους χώρους και δεν υπάρχει εναλλακτική οδός).
  Σκεφτόμουν κάτι ανάλογο με την εστία στην Αγγλία, όπου υπήρχε σήμανση για απομάκρυνση των παράνομα σταθμευθέντων οχημάτων.
  Πάντως η προειδοποίηση δεν νομίζω να σημαίνει κλοπή.
  Ασφαλώς πάντως χρειάζεται σφικτό νομικό πλαίσιο, ώστε να μην υπάρχουν “παραθυράκια”, διότι εκεί πατάνε όλοι όσοι μας κάνουν την ζωή δύσκολη

 13. http://www.dmv.ca.gov/pubs/vctop/d11/vc22652.htm

  Αντιγράφω χαρκτηρηστικά:

  22652. (a) A peace officer, as defined in Chapter 4.5 (commencing with Section 830) of Title 3 of Part 2 of the Penal Code, ***or any regularly employed and salaried employee engaged in directing traffic or enforcing parking laws and regulations of a city, county, or jurisdiction of a state agency*** may remove any vehicle from a stall or space designated for physically disabled persons pursuant to Section 22511.7 or 22511.8, located within the jurisdictional limits in which the officer or employee is authorized to act, if the vehicle is parked in violation of Section 22507.8 and if the police or sheriff’s department or the Department of the California Highway Patrol is notified.

  (b) In a ***privately*** or publicly owned or operated offstreet parking facility, this section applies only to those stalls and spaces if the posting requirements under subdivisions (a) and (d) of Section 22511.8 have been complied with and if the stalls or spaces are clearly signed or marked.

  (Τα *** είναι δική μου έμφαση).

  Αυτά βέβαια στη χώρα των φονιάδων των λαών, οι οποίοι ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ (ΑΙΣΧΟΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ) να σου σηκώσουν το αυτοκίνητο από ιδιωτικό χώρο (αίσχος και πάλι) αν παραβιάσεις τα σήματα για πάρκινγ αναπήρων. Σημειωτέων ότι, αντίθετα με την κυρίαρχη άποψη στην Ελλάδα, οι αμερικάνοι και ιδιαίτερα οι καλιφορνέζοι είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ σε ό,τι αφορά προσωπικές ελευθερίες, ιδιωτικούς χώρους κλπ. Απλώς δεν είναι παράλογοι να νομίζουν ότι επειδή κάποιος χώρος είναι ιδιωτικός ξαφνικά εκπίπτει του νόμου ή αποκτά “άσυλο ιδιωτικότητας”.

  Αυτά φυσικά όπως είπα κάνουν τα αμερικανάκια. Αναμένω απαντήσεις του στυλ “Here is Greece re” κλπ.

 14. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει προσωπικές ελευθερίες, ή αν θες έχουν μια δική τους όμορφη εκδοχή για το θέμα αυτό. Πάρε παράδειγμα το πρόσφατο “Kip Hawley is an Idiot” που προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων για κάτι που στην Ελλάδα θεωρούμε μάλλον αυτονόητο.
  Εάν λοιπόν έχω ένα ιδιωτικό δρόμο, στον οποίο παρκάρουον γείτονες, μπορώ να βάλω παντού σηματάκια για θέσεις αναπήρων και όποτε παρκάρει κάποιος να φέρνω το γερανό να το σηκώνει. Το Σύνταγμά μας ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ορίζει ότι τον έλεγχο και την επιβολή του νόμου μπορεί να τον κάνει ΜΟΝΟ η αστυνομία και όχι όποιος τύχει. Και η δημοτική αστυνομία είναι ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα του γιατί είναι καλό να συμβαίνει έτσι.
  Αλίμονο αν μπορούσε ο καθένας να κρίνει που πρέπει να μπουν θέσεις αναπήρων.
  Αλίμονο αν ο μπορούσε ο καθένας να σηκώνει ή να βάζει clamps σε όποια αμάξια γουστάρει με όποια δικαιολογία βρει εκείνη την ώρα (τα μισά αυτοκίνητα που παρκάρουν στο λεκανοπέδιο παρκάρουν παράνομα αν ακολουθήσει κανείς αυστηρά τους νόμους. βλ. αποστάσεις από διασταυρώσεις, διαβάσεις, στάσεις κλπ.)
  Αλίμονο αν μπορούσε ο καθένας να βάζει όπου ήθελε σήματα της τροχαίας και πολύ περισσότερο να σηκώνει αμάξια. Ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα που αυτή την ελευθερία την έχουν ένα μάτσο άσχετοι, καράβλαχοι δημοτικοί σύμβουλοι…
  Και μου τη δίνει να μου φέρνουν σαν παράδειγμα προσωπικών ελευθεριών την Αμερική. Οι άνθρωποι έχουν εντελώς λάθος άποψη για το θέμα. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν οπότε είναι οι πιο ελεύθεροι άνθρωποι του πλανήτη. Άλλωστε η μόνη προσωπική ελευθερία που υπάρχει γι’ αυτούς είναι το free speech. Μπορεί να σε γδύνουν στο αεροδρόμιο, να βρίσκουν πού δούλευες και πόσα έπερνες πριν 30 χρόνια αλλά έχουν free speech. Μεγάλο κατόρθωμα!

 15. Είπα ότι περίμενα απάντηση τέτοιου στυλ. Δεν πρόκειται καν να μπω στον κόπο να απαντήσω διεξοδικά. Μπορείς να μείνεις με τη γλυκειά σου πλάνη και να βαυκαλίζεσαι ότι “οι αμερικάνοι δεν έχουν ιδέα” και ότι “αλοίμονο αν ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε”. Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, αλλά ξαναλέω, μπορείς να μείνεις στην πλάνη σου.

 16. @Kostas P.: :)
  @Thanos: Καλά να περνάς στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Και καλές νίκες στον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας.

 17. Θάνε πάρε μία έρευνα που επιβεβαιώνει πόσο ευαίσθητοι είναι οι φίλοι σου σε θέματα privacy, surveillance και ελευθεριών γενικότερα…
  http://www.privacyinternational.org/survey/phr2005/phrtable.pdf
  (http://www.privacyinternational.org/article.shtml?cmd%5B347%5D=x-347-545223)
  Αλλά ναι αυτοί είναι εγκάθετοι αντιαμερικάνοι…
  Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να πιστεύεις ότι πιστεύεις, πολύ περισσότερο εφόσον επέλεξες να μένεις εκεί, αλλά οφείλεις να γνωρίζεις ότι ο όλος ο υπόλοιπος πλανήτης διαφωνεί ριζικά.

 18. Χτεσινό σκηνικό:
  Πετυχαίνουμε τύπο που έχει παρκάρει στο πάρκινγκ των ΑΜΕΑ και των εγκύων και η γυναίκα μου του ρίχνει ένα εξάψαλμο, στον οποίο και απαντά:
  -Μα άμα δεν παρκάριζα εγώ θα παρκάριζε άλλος!

 19. Λοιπον στο Αμέρικα εχουν δικιο….αλλά και εμεις εδω εχουμε τον ΚΟΚ που προβλεπει: οτι ισχυει απο θεμα σταθμευσης στους δημοσιους, ισχυει και στους ιδιωτικούς χώρους.
  Άρα η κλήση πρεπει να επιδωθει και σε έναν παρανομως σταθμευσαντα επι θέσης ΑΜΕΑ σε ιδιωτικο χώρο σταθμευσης
  Φιλικα Ενας Δημ.Αστυνομος

 20. Και θέσεις αναπήρων αποφασίζει που θα μπουν ο Δήμος υστερα απο αίτηση ή αποφαση Δημοτικου Συμβουλίου ή οριζονται υποχρεωτικώς απο τον πολεοδομικο Κανονισμο για ιδρυση ή στεγαση εμπορικών και επιχειρηματ. καταστηματων

 21. Παιδιά νομίζω ότι δε χρειάζεται ή δεν πρέπει να χρειάζεται να υπάρχει καμία αστυνομία. Αν μεγάλε δεν μπορείς να *μην* παρκάρεις στη θέση για ΑΜΕΑ δε σε σώζει τίποτα. Κανένας φόβος και καμία αστυνομία δεν μπορεί να τον βάλει στη θέση του.

  Ποιος είπε ότι όταν εμείς κάναμε πολιτισμό οι ευρωπαίοι έτρωγαν βελανίδια; Σήμερα πάντως είμαστε γεοσκώληκες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s