Γαϊδούρια

(ή αλλιώς πως δε μπορούμε να μοιράσουμε δύο γαϊδουριόνε άχυρα)

Έγινε κι αυτό. Η FIFA απέκλεισε από όλες τις διοργανώσεις τόσο τις Ελληνικές ομάδες, όσο και τους Έλληνες παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό:

“…In spite of repeated warnings from both FIFA and UEFA, the commitment expressed by Greek government representatives to amend the law on sport to irrevocably recognise that football matters can only be decided by the HFF and its subordinated football structures has not been respected. […] This decision means that the HFF and all of its members (clubs, players, officials) are suspended with immediate effect and until further notice from all international contact, which also includes participation in international competitions at all levels, the organisation of international matches in Greece and the appointment of officials for international duties.”

Που σημαίνει πως τέρμα η μπάλα για Σαμαρά, Γιαννακόπουλο, Ζήκο και Αναστασίου (έτσι για να αναφέρω αυτούς που παίζουν καλή μπάλα έξω)*. Σημαίνει επίσης πως τέρμα ο τελικός του CL στην Αθήνα. Ποτέ δε περίμενα πως το ανέκδοτο θα είχε τόσο άμεση εφαρμογή σε παραπλήσιο χώρο.

Όταν πριν δυο χρόνια η Εθνική Ομάδα έπαιρνε το Euro2004 όλοι θέλατε να φωτογραφηθείτε μαζί με αυτούς που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους με τρόπο (και όγκο) που ούτε στα όνειρά σας δεν είχατε δει.

Και τώρα επειδή ο Γκαγκάτσης+ σας έχει κάτσει στο σβέρκο και δεν μπορείτε να βρείτε τρόπο να απαλλαγείτε από αυτόν, ρίχνετε ζάρια νομίζοντας πως η FIFA (που έχει περισσότερα μέλη και από τον ΟΗΕ) θα “μασήσει”. Τι νομίζετε ότι είστε για τη FIFA και το παιχνίδι όπως το διοικεί; Τίποτα. Γι’αυτό και δεν κοστίζει τίποτε ο αποκλεισμός στη FIFA. Ίσα ίσα που της δίνει το δικαίωμα να λέει πως για την εφαρμογή του καταστατικού δεν υπολογίζει κανένα, ούτε καν τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Όπως κάρφωσε κάποτε το δελτίο του Γεωργακόπουλου στον τοίχο ο καπετάνιος, έτσι σας κάρφωσε και η FIFA.

Κύριε Σουφλιά έτσι θα σας φέρει το Σαβιόλα στην ομάδα σας ο Τζίγγερ; Έτσι να μπορέσουν να κάνουν επενδύσεις και γήπεδο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ; Νέες επενδύσεις ο Ολυμπιακός; Έτσι θα έχουμε καλύτερη Ξάνθη και Λάρισα; Με αποτυχημένες προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας να ελένξει το ποδόσφαιρο;

Τρεχάτε τώρα.-

[*] – Ξέχασα να αναφέρω πως η απόφαση παίρνει μπάλα και τον Κύρο Βασσάρα και τους επόπτες του.

[+] – Δε με ενδιαφέρει ο Γκαγκάτσης, ούτε τον ξέρω. Δεν είμαι καν με το “μέρος του”. Δεν πιστεύω πως έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο. Αλλά οι ερασιτεχνισμοί από επαγγελματίες(;) πολιτικούς που υποτίθεται πως ενεργούν για το συμφέρον του πολίτη, μου σπάνε τα νεύρα.

Advertisements

3 thoughts on “Γαϊδούρια

  1. Ο νόμος τι ακριβώς λέει τώρα; Δηλαδή ποια είναι αυτά τα football matters στα οποία δεν έχει λόγο αποκλειστικά η ΕΠΟ;

  2. Ουσιαστικά ο αποκλεισμός προκύπτει από το football matter: η ΕΠΟ δεν μπορεί να ορίζει μόνη της τις διαδικασίες με τις οποίες θα διοικείται. Και η FIFA για μέλη έχει ομοσπονδίες (εξού και δεν υπάρχει Εθνική UK, αλλά 4 άλλες) και όχι κράτη, οπότε είναι εξ’ορισμού με το μέρος της ΕΠΟ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s